OPPSKRIFT | PISCOTEKETS CHIFA CEVICHE
(4 porsjoner)
Å lage en chifa ceviche tar litt tid (litt over en time), men det er definitivt verdt det! Du får tak i de fleste ingrediensene på ditt lokale asiatiske supermarked eller på for eksempel Meny. Aji amarillo-paste får du hos Gutta på Haugen eller grønnsakssjappa på Mathallen, og kommer du deg ikke dit kan du erstatte den med habanero.
Start med å lage klassisk tigermelk ca halvannen time før du skal servere maten.
1. Piscotekets klassiske tigermelk (gir i underkant av 5 dl)
hvitløk 2 fedd
løk 1,2 dl (ca ½ løk)
stangselleri 1,2 dl, ca 1 stang
revet ingefær 1 ts
limesaft 3-4 stk (minimum 1,4 dl)
fersk koriander 1 ts
aji amarillo paste 1 tsk eller mer etter smak (kan erstattes med ca 1 tsk habanero chili)
fiskekraft ca 1,4 dl
salt 1 ½ ts
Hakk alle grønnsakene og ha dem i en bolle. Press lime (ikke press helt inn til skallet, da blir saften bitter) og ha limesaften over i bollen med grønnsakene. Tilsett fiskekraft. Kjør blandingen i en blender eller med stavmikser på lav styrke til den er glatt. Smak til med salt. Sil tigermelken og sett den kaldt i ca en time.
2. Chifa tigermelk
østerssaus 4 ss
teriyakisaus 4 ss
hoisinsaus 4 ss
soyasaus 4 ss
kanel 1/2 ts
sesamolje 2 ss
klassisk tigermelk 3 dl
Bland sammen alt utenom klassisk tigermelk og visp dem godt sammen. Ha blandingen i en blender eller stavmikser, tilsett klassisk tigermelk og kjør på max styrke i ca 4. sekunder. Sett chifa-tigermelken i kjøleskapet.
3. Ceviche chifa
wonton 2-3 ark
frityrolje
laks 480 gr
tigermelk chifa 8 ts
vårløk 8 gr
peanøtter 8 gr
habanero chili 4 gram eller etter smak
syltet ingefær 1 ts per porsjon
sesamfrø
lime ½
isbiter
salt en klype
Skjær wontonpapiret i strimler. Friter wonton i egnet frityrolje på litt over middels varme, oljen skal dekke wontonen helt. Pass på at oljen er varm før du legger wonton i olja, friter i noen sekunder. Finhakk vårløk og legg den i en bolle med isbiter. Hakk peanøttene grovt.
Kutt laksen i terninger etter smak, men max 2 x 2 cm. Gjør klar en bolle med isbiter som du har under en mindre bolle. Legg laksen i en den minste bollen og vend inn saften av en halv lime og en klype salt. Vent i ca ett minutt og ha tigermelk chifa over. Bland godt. Ha fisken og marinaden over i fire egnede serveringstallerkener. Pynt med vårløk, habanero, syltet ingefær, sesamfrø og peanøtter, ha den friterte wontonen på toppen helt til slutt.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar