onsdag 4. januar 2017

Farmors karamellpudding

Lagde denne til jul, men neste gang blir det mer H-melk og mindre fløte.

Farmors karamellpudding

2dl sukker til karamell

6dl fl¯te/melk (jeg bruker stort sett 50/50 helmelk og fl¯te)
4ss sukker
1 vaniljestang
5 egg

Smelt sukker til karamell og hell i en br¯dform, dekk til et stykke opp kantene. Farmor brukte  sette br¯dformen rett p komfyren og smelte sukkeret i formen, s det har jeg gjort ogsÂ. Sett til side til karamellen har stivnet

Fl¯te, sukker og vanilje (kutt opp og skrap ut fr¯ene, men ha i alt sammen) kokes opp og avkj¯les. Egg piskes lett sammen og helles oppi. Ikke pisk for hardt, det skal ikke vÊre s mye luft i blandingen for  f riktig konsistens.

Sil blandingen over i br¯dformen. Settes i vannbad i ovnen p rundt 100 grader. Vannet b¯r dekke ca 1/3 av formen, dvs alt av karmellen p innsiden. Det er veldig viktig at vannet ikke koker, s bedre  st i komfyren over lengre tid p lav temperatur enn  pushe over 100. Den kan til og med st i komfyren over natten hvis du setter temp litt lavere. Men ca 2-3 timer p 100 b¯r holde, puddingen skal f litt skorpe og du kan kjenne p konsistensen med en skje om den f¯les riktig.

Sett i kj¯leskapet over natten. F¯r servering m du skjÊre fint rundt kanten og vende over et fat. Karamellsaus vil renne ut ogs s bra om fatet har litt kant. Farmor brukte  samle opp denne sausen og blande inn litt pisket krem og servere til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar