onsdag 8. januar 2014

Marokkansk kyllinggryte (lært på Geitmyra)
SLIK GJØR DU
  1. Rist krydderne noen sekunder i en tørr gryte over middels varme. Når det begynner å dufte, tilsett olje, hvitløk og kylling og stek til lårene er gyldne.
  2. Skru ned til svak varme og tilsett løk og aprikos. Stek til løken er blank, ca 5 minutter.
  3. Tilsett gulrøtter og poteter og hell over kaldt vann til det halvveis dekker innholdet i gryten. Kok opp, og la småkoke i 20 minutter eller til kyllingen er ferdig og grønnsakene møre.
  4. Ha i urtene og smak til med sitronsaft.
INGREDIENSER
1 ts gurkemeie
1⁄2 ts pepper, nykvernet 1⁄2 ts kanel, malt
1 ts spisskummen, malt Olje
3 fedd hvitløk, finhakket 2 kyllinglår
1 stor eller 2 små løk, grovhakket
5 tørkete aprikoser, grovhakket
3 gulrøtter i store biter 500 g poteter i store biter Frisk bladpersille, grovhakket
Frisk mynte, grovhakket Sitron 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar