torsdag 14. oktober 2010

Min første bacalao

Ble faktisk veldig bra!



Jeg la klippfisken (500 gram) i bløt i 15 timer - var fortsatt litt salt, så neste gang kanskje lenger, eller skifte vann?
700 gram potet
2 løk
8-10 fedd hvitløk
En liten boks tomatpuré (freses med olje i gryta først)
En boks sylta paprika
Grovhakkede grønne oliven med chili (fra en god grønnsaksbutikks-disk, f.eks Sultan på løkka)
En boks hermetiske tomater med hvitløk
Masse god olivenolje

Lagvis, tomatpure i bunn, så: Potet, løk, oliven, hvitløk, paprika og klippfisk, igjen og igjen. Litt olje nå og da, avslutt med herm. tomater! La koke to to timer - voilá!

Gang nr to jeg prøvde, gjorde jeg følgende: Lot klippfisken ligge i bløt i ca et døgn, i stedet for 10-15 timer. Skiftet vann to ganger. Brukte Le Creuset-gryta i stedet for den vanlige store kjelen. Og resultatet? Bra!

Denne porsjonen holder til 4-5 folk! Eller til meg og Kjetil et par dager!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar